måndag, december 22, 2008

Tomt :(

Det är i en stad präglad av sjukdom och ensamhet som 178:ans siste bloggare skriver dessa rader. Mörkret har tagit sitt stryptag om Nydalahöjden och endast enstaka skumma bilar hörs långsamt glida förbi utanför fönstret. Den svarta himlen är allt man ser, och den föder människans mörkaste sidor.

Trapphusets lampor blinkar oregelbundet i en sista suck. Tommy Åberg har hasande och ilsket muttrande patrullerat korridorerna fram och tillbaka i jakt på minsta partikel som hindrar utrymningsväg vid eventuell brand. Det har stigit honom åt huvudet. Han har blivit från vettet.

På nyheterna pratar de om julafton. Jag minns julafton från min barndom, men här, på Nydalahöjden, finns ingen julafton. Här finns bara mörker, ensamhet och sjukdom.

Det är med ett tynande hopp om ljusare tider Jivin' J satt sig vid skrivbordet för att dokumentera denna dystra december på Rullstensgatan. Må ni alla ha en godare jul.

6 kommentarer:

Hany sa...

om du blundar kanske du kan föreställa dig att vi springer runt i huset och busar =)

Anonym sa...

Jag har gjort det redan. Det funkar inte.

Tibbe T sa...

Sprit?

Hany sa...

eller kanske något starkare?

Mabbi sa...

Snuff?

Micke sa...

Haha, vilken genialisk blogg..! Lite medlidande; jul är ändå överskattat. Lasse håller dig sällskap från tre-tiden. Han verkar vara en schysst kille. God jul!