tisdag, januari 13, 2009

vad är sannolikheten?

Just nu har det hänt något helt otroligt i vår korre, nämligen att både jag, Oskar och Åsa lagar klyftpotatis i ugnen helt oberoende av varandra. Alltså att ingen har blivit påverkad av den andre vad jag vet iaf. Eftersom jag har tenta i statistik imorn så e jag helt paralyserad av denna händelse då det e väldigt liten sannolikhet att detta ska inträffa.

7 kommentarer:

Myran sa...

exakt hur liten är sannolikheten?

Jonas sa...

mycket bra fråga. Då måste jag veta för var och en hur stor sannolikheten är att de lagar klyftpotatis och sen multiplicera dessa. För egen del e det kanske 1 gång/vecka det händer max. Alltså 1/7. Om alla skulle ha denna sannolikhet blir det alltså 1/7*1/7*1/7 men den är nog lite väl hög med tanke på att jag inte tror att alla lagar klyftpotatis varje vecka, sen att vi började nästan samtidigt med gör att det blir ännu mindre. jag skulle säga ca 1 på 500 att detta händer.

Oskar sa...

Så det här kommer förmodligen ändå vart 1,5:e år? Finns det någon man kan göra för att vara bättre förberedd nästa gång?

Jonas sa...

nej, man kan inte veta när slumpen inträffar. Men det var lite kaotiskt ett tag, när alla lagade mat på båda sidorna och jag lyckades ta Åsas stekspade, men vi klarade det, hoppas era potatisar var goda! E det fler som ska laga klyftpotatis ikväll?

Hany sa...

lycka till på tentan!

Mabbi sa...

Lycka till Jonas o Hanna på tentan!! Å Oskar på fre! Jag vet att ni kommer klara den! =)

Anonym sa...

då det redan hänt så är sannolikheten för det inträffade = 1