torsdag, november 06, 2008

Teflondebatt

Någon som har koll på hur man ska sköta teflonpannor? Det har inte vi här uppe på 3:an. Precis som Åsa skrev tidigare så var det mycket folk som lagade mat samtidigt i köket idag, och då kom världens mest självklara samtalsämne upp: Hur sköter man egentligen en teflonpanna? Självklart var alla helt överens som vanligt, inte.

Den allvetande Henning säger att det absolut aldrig någonsin på denna jord får förekomma diskning med diskmedel av pannan. Pontus höll fullständigt med honom. Enligt dem ska man diska den direkt efter man har stekt klart så att maten riktigt får fräsa bort i den varma pannan. Å andra sidan är det ju så skållhett vatten i kranen så det fräser nog bort ändå.

Vi andra tyckte att det spelar väl ingen roll hur man sköter en teflonpanna. Har vi inte skött dom rätt hittils (vilket faktiskt syns på vissa) behöver man väl inte sköta dom nu heller?Debatten fortsätter senare under veckan, under söndagsfikat!

Nu ska jag hämta tvätten!

2 kommentarer:

Tibbe T sa...

Tyvärr har Henning och Pontus fel, en teflonpanna kan man absolut diska med diskmedel. Det är gjutjärnspannor som absolut inte ska diskas med medel, utan bara varmt vatten. Eftersom dessa pannor är inoljade (ja man ska återfetta dem då och då) så tar man bort oljan med diskmedlet, och viola som kommer all mat att brännas fast. Men teflonpannor har ju nonstick inbyggt, och det klarar diskmedel utmärkt. Fact.

Anonym sa...

Fun Faq: Teflon är en akronym för polytetrafluoroetylen.